onsdag 31 oktober 2012

Cupcakes med nötkräm

När man väl håller på i köket är det svårt att sluta! Så slängde ihop lite cupcakes idag med. Ett recept jag hittade för ett tag sen som jag hade skrivit upp i min receptbok :) ändrade lite o fyllde med nötkräm och spritsade lite på dem. Gör sällan det men kände för att testa o spritsa lite mer när ja ändå va igång. Behöver verkligen öva mer på det!

Här kommer en steg-för-stegbeskrivning på hur man kan fylla cupcakes.

 Skär ut ett lock som är konformat
 Jag brukar trycka lite med fingret i hålet för att få plats
med mer fyllning
Fyll

Skär bort själva konen under locket och sätt
tillbaka locket.

Spritsa sedan, så ser de finare ut :)


Recept 12 st

2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl standardmjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mandel, hackad & skalad

Fyllning:
Nötkräm

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt mjölk.
Blanda ner vetemjöl, bakpulver och mandel.
Rör ihop till en smet.
Fyll muffinsformarna till 3/4 med smeten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt muffinsarna svalna något och skär sedan ut lock i varje muffins och fyll sedan i krämen.


Jag spritsade mina med
(glömde tänka på hur mycke jag tog av allt)

rumsvarmt smör ca 200 g
florsocker
och en burk nötkräm samt lite kakao.

vispa smöret mjukt med elvisp, tillsätt florsocker så det blir lite fast.
Häll i nötkrämen och vispa.

(Ta lite florsocker åt gången o häll i mer för fastare konsistens, det stelnar ytterligare lite till om man ställer de i kylen en stund)

Spritsa sedan på muffinsen och dekorera.
Jag hade daimkulor på mina, inte så snyggt men gott :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar