söndag 16 december 2012

Recept, Rårörda bär och vaniljkräm

En kombination på tårtfyllning som alltid funkar är rårörda bär och vaniljkräm.
Så här kommer recept på dessa två fyllningarna som jag brukar göra dom.

Rårörda bär (räcker till ett lager fyllning, normalstor tårta)
Rårörda bär går att göra på både färska och tinade bär. (hallon, blåbär, jordgubbar)
Mosa 200 g bär med en gaffel, tillsätt socker för sötare smak, samt 2 tsk marsanpulver som gör att bärmoset blir mindre vattnigt/rinnig.

Vaniljkräm (räcker till ett lager fyllning, normalstor tårta)
1½ dl grädde
1 vaniljstång
2 äggulor
2 msk socker
1 dl vispad grädde

Häll grädden i en kastrull.
Skär en skåra i vaniljstången och lägg ner den i grädden.
Låt grädden småkoka i 10 min.
Ta upp vaniljstången och dra kastrullen från värmen.
Tillsätt äggulorna, en i taget, samtidigt som du vispar.
Rör ner sockret.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm vaniljkrämen under omrörning
tills du ser första bubblan.
Dra kastrullen från plattan och rör tills vaniljkrämen svalnat något.
Ställ den kallt och låt den svalna helt.
Vispa 1 dl grädde och blanda i vaniljkrämen.
Nu är den klar att läggas på tårtan.

Har testat några olika vaniljkrämer men denna är den jag gillar bäst och som är väldigt enkel att göra o den är farligt god! :)
och kombinationen med rårörda bär, ja de kan va de bästa fyllningskombinationen som uppskattas av de allra flesta. Ett säkert kort om man inte vet vad de som ska äta av tårtan gillar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar