Det var iaf roligt att få göra honoms 2års tårta :)
Fylld med massa skivade jordgubbar, ett lager med glasscreme,
spacklad med grädde samt dekorerad med sockerpasta.
Jag hade tänkt göra egen vaniljkräm som fyllning till ett lager, detta misslyckades jag med och fick den inte alls tjock utan bara rinnig. Hade i lite maizena men gav upp innan det hade tjocknat. Vispade istället upp grädde och lät vaniljsåsen (som för övrigt smakade hur gott som helst) stå i kylen och svalna.
Eftersom den var så smakrik behövde jag inte använda hälften av den och grädden till min glasscreme utan hällde i lite på känn och så pass att fyllningen ändå skulle ha bra koncistens.
När jag sedan skulle lägga ihop tårtan tog jag och bredde på vaniljsåsen på tårtbottnarna innan jag la på jordgubbar och glasscreme. Tårtan blev riktigt saftig och god efter att ha stått i kylen till dagen efter. Ingen fyllning slår färska jordgubbar och glasscreme tror jag :) supergott!
Spacklade tårtan med grädde och det passar ju super bra till denna fyllning. Dock blir inte spacklingen alls lika bra som med smörkräm, men då hade jag aldrig smakat på det så vågade inte testa när det skulle komma så många fler och smaka :) Men i fortsättningen lär det nog bli mer smörkräm för min del då jag gillar när det ser fint ut, och jag tycker det smakar gott dessutom :)
Smörkräm:
175 gram rumsvarmt smör
3½ - 4 dl florsocker
1-2 msk vaniljsocker
3 msk varmt vatten
Vispa smöret tills det är mjukt, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Häll sedan i det kokande vattnet och vispa ihop till en mjuk smet. Smaksätt eventullet och/eller färga den :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar