tisdag 24 juli 2012

Smarrig Tuppkaka

En väldigt enkel men supergod kaka är Tuppkaka, som passar lika bra till vardagsfika som till kalas och brukar vara mycket uppskattad.

Tuppkaka:
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Glasyr:
150 gram smält smör
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker

Garnering:
Kokos

Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, blanda mjöl och bakpulver och tillsätt även det. Grädda i långpanna, 175 grader drygt 15 min.
Låt svalna och gör sedan glasyren. Smält margarin eller smör, blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning på ganska låg värme. Bred sedan detta på kakan och strö över kokos. Skär sedan ut fyrkanter och servera eller frys in.
Perfekt att ha i frysen till oplanerade fikatillfällen :)

Jag brukar göra min tuppkaka i en rund form när det ska vara till kalas, då jag tycker det ser lite mer festligt ut. Dock blir bitarna ganska stora men det brukar inte göra så mycket eftersom det är så himla gott :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar